Vrijblijvend offertes aanvragen kan via de offertepagina.

Uw gevel isoleren is vooral om economische redenen zeer belangrijk. Gevelisolatie kan je gerust zelf doen, zolang je weet waaraan je begint. Het is nooit een slecht idee om een isolatiespecialist in te schakelen, want het isolatiemateriaal moet voldoen aan diverse normen zoals: Brandveiligheid, het moet bestendig zijn tegen de weersomstandigheden en bij voorkeur ook geluidsisolerend zijn.

Er bestaan verschillende soorten methodes om de muur te isoleren:

  • Spouwmuur isolatie
  • De spouwmuur na-isoleren
  • Buitenmuur isolatie
  • Gevelisolatie van binnenuit

Spouwmuur isolatie:

Bij elke woning is er ruimte voorzien in de buitenmuur. Deze kan geïsoleerd worden. Isoleren van de spouwmuur van een gemiddelde gezinswoning kost €800 – €1.000. De keuze van materialen heeft hier ook een grote invloed op.

Spouwmuur na-isoleren

Reeds bestaande woningen die niet zijn geïsoleerd, kunnen alsnog de spouwmuur laten isoleren. Opgelet: Niet elke spouw is geschikt om na te isoleren. Een aannemer raadplegen is dus noodzakelijk zodat die een grondige controle kan uitvoeren. Zo moet uw gevel ook nog in goede staat zijn.

Buitenmuur isolatie

Hierbij wordt isolatiemateriaal aan de buitenkant van de muur aangebracht. Isolatie aan de buitenzijde is de meest energiebesparende, maar ook duurste vorm van gevelisolatie. Het isoleren van de buitenmuur kost ongeveer tussen de 110 en 140 euro per vierkante meter.

Gevelisolatie van binnenuit

Wanneer geen andere opties meer voorhanden zijn, dan is isolatie van binnenuit misschien nog een oplossing. Het grote nadeel is dat er ruimte wordt verloren gegaan. Ook zal je rekening moeten houden met een totale herinrichting van de ruimtes die op deze manier werden geïsoleerd.

 

Vrijblijvend offertes aanvragen kan via de offertepagina.