Heeft u vragen omtrent onze offertedienst? Misschien staat uw vraag hieronder reeds vermeld. Mocht dit niet het geval zijn, dan mag u steeds contact opnemen met ons via het contactformulier.
Wij wensen je veel succes bij het vinden van een geschikte dienstverlener.


Wij werken samen met meerdere partijen. Wanneer u het formulier ingevuld heeft, gaan we zelf na welke van onze partners u het meeste voordeel kan bieden. Een belangrijke indicator is dan ook de sector waarin u actief bent.

Hierna zal u gecontacteerd worden door onze partner. Afhankelijk van de partner, zal u telefonisch contact met deze persoon hebben en/of een bedrijfspresentatie krijgen. U kiest dan zelf of u van hun dienst gebruik wilt maken of niet.

U kan zich vrijblijvend aanmelden om meer inlichtingen te ontvangen door het formulier in te vullen.

Ja, Bedrijven kiezen in welke regio’s ze actief zijn en waar ze klanten zoeken. Op die manier is het relatief eenvoudig voor onze partners om jouw offerte aanvraag door te sturen naar de dienstverleners uit uw regio.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de bedrijven waarvan u offertes krijgt, omwille van het feit dat wij enkel als tussenpersoon fungeren. Wij zijn uiteraard wel bereid uw klacht door te geven aan onze partners zodat zij dit ook nader kunnen onderzoeken, want kwaliteit staat bij al onze partners voorop!

Gelieve bij een klacht ook door te geven:

  • Om welk bedrijf het gaat,
  • Binnen welke sector deze actief is en op welke pagina u de aanvraag heeft gedaan,
  • Wanneer u deze aanvraag heeft gedaan.

Het gehele proces zit eigenlijk eenvoudig in elkaar. Naast uw eigen initiatieven om klanten aan te werven, maakt u gebruikt van derde diensten. Bij offertenodig.be is het de bedoeling dat particulieren op eenvoudige wijze in contact kunnen gebracht worden met dienstverleners zoals uzelf.

Wij werken samen met meerdere partijen. Door het formulier in te vullen gaan we zelf na welke van onze partners u het meeste voordeel kan bieden. Een belangrijke indicator is dan ook de sector waarin u actief bent.

Aangezien we met verschillende partners samenwerken – om je op deze manier het beste offerte voorstel te kunnen leveren – kan de procedure lichtjes verschillen.

Wanneer je het formulier hebt ingevuld, dan is het mogelijk dat je dit via email zal moeten bevestigen. Op die manier kan onze partner nagaan of de offerte aanvraag echt is. Dit is een extra beveiliging naar de bedrijven toe.
Als deze is goedgekeurd (alle nodige gegevens zijn ingevuld), dan zullen de meeste geschikte bedrijven hiervan op de hoogte worden gesteld en contact met u opnemen voor de afhandeling van de offerte.

Vanaf dit moment ligt de bal in jouw kamp. Wens je verder te werken met een van de bedrijven die een offerte heeft opgemaakt? Perfect! Dan is onze taak ook geslaagd. Wens je liever met geen enkel bedrijf verder te werken en zelf op zoek te gaan? Geen probleem!

In sommige sectoren is het moeilijk om een geschikte partner te vinden. Om je toch verder te helpen trachten we in dat geval toch een opsomming te maken van mogelijke bedrijven waar je terecht kan.

Samengevat: Gratis meerdere offertes in maximaal 4 stappen:

  1. Offerteformulier invullen;
  2. Via email uw aanvraag bevestigen (indien nodig)
  3. Offertes ontvangen en vergelijken;
  4. Een keuze maken.

Staat het product of de dienst die u zoekt er toch niet bij? Neem dan gerust contact op via het contactformulier, beschrijf uw opdracht zo goed als mogelijk en wij bekijken hoe wij u kunnen verder helpen!

Vul altijd zoveel mogelijk informatie in bij jouw offerte aanvraag. Hoe beter de gegevens waarover de dienstverleners beschikken, hoe makkelijker zij een offerte op maat kunnen maken.

Door alle gegevens in te vullen vermijd je ook dat je aanvraag niet verwerkt zou worden.

Wij werken het liefst met een formulier, omdat dit de makkelijkste methode is voor u. Voor sommige sectoren hebben wij nog geen geschikte partner gevonden, waardoor wij een overzicht maken van dienstverleners waaruit je een keuze kan maken. Op die manier hopen we je toch voldoende op weg te helpen in je zoektocht.

Uw gegevens worden enkel doorgestuurd naar de geselecteerde dienstverleners. De partijen waarmee wij samenwerken sturen deze gegevens ook niet door naar derden en bekijken enkel de nodige gegevens om uw aanvraag te beoordelen alvorens deze wordt doorgestuurd naar de dienstverleners.

Offertenodig.be zal nooit uw gegevens kunnen inzien. De site fungeert enkel als tussenpersoon om het u makkelijker te maken.

De dienstverleners hebben ook een beetje tijd nodig om je aanvraag te verwerken. Sommige van de partijen zullen ook nog een service mail verzenden waarbij je automatisch meer offertes kunt aanvragen.

Daarnaast kunnen er nog tal van redenen zijn waarom u nog geen offertes ontvangen hebt:

  • De aanvraag was onvolledig of onvoldoende gemotiveerd. Je doet er dus goed aan om even de tijd te nemen alle formulieren zo goed als mogelijk in te vullen;
  • Er zijn geen dienstverleners beschikbaar uit uw regio. Dit zal eigenlijk zelden voorvallen.

Wij werken samen met diverse partijen. Sommige partijen hebben een verschillende methode om er voor te zorgen naar de bedrijven toe kwalitatief zijn. Daarom is het soms (niet altijd) verplicht om uw offerte-aanvraag te bevestigen via een mailtje dat u ontvangt na uw aanvraag.

Wij werken samen met diverse partijen om u de beste offertes te kunnen voorleggen. Hoeveel offertes is enerzijds afhankelijk van de dienst waarbij uw offerte terechtkomt, alsook het aantal professionals die beschikbaar zijn.

Als richtlijn kan u 3 tot 5 offertes gebruiken, met 5 offertes als een absoluut maximum.

Nee, zoals eerder gesteld is onze offertedienst volledig gratis. Wens je liever niet in te gaan op de offertes die je via onze service heeft ontvangen, dan hoeft dit ook niet.

Voor de goede orde kan je altijd wel een mailtje sturen naar de dienstverlener om te melden dat je niet wenst in te gaan op zijn offerte.

Ja, offertes aanvragen zijn altijd volledig gratis en vrijblijvend. Het kost u dus helemaal niets.