Carport materialen: Aluminium carport

Aluminium is het tweede materiaal dat populair is om een carport mee op te zetten naast hout. Het is een licht materiaal wat de installatie vereenvoudigd, maar daarnaast is het ook zeer duurzaam.
Aluminium past ook bij vrijwel elke woning maar zal zich voornamelijk het best profileren in een strakke, moderne omgeving. Omdat het een licht materiaal is, is het ook mogelijk om er enigszins een uniek design aan te koppelen. Daarnaast zijn aluminium carports ook veelal verkrijgbaar in alle Ral-kleuren

Wie kiest voor een aluminium carport zal dus vooral voor duurzaamheid kiezen: lichte materialen die zeer stevig zijn. De plaatsing zal dus relatief eenvoudig verlopen omdat het een licht materiaal is, maar ook de garantie die wordt gegeven bedraagt meestal 20 tot 25 jaar.

Aluminium vergt geen onderhoud en door de garantie die er meestal wordt op geboden, kan je er zeker van zijn dat op het materiaal de eerste 25 jaar geen corrosie optreedt. Aluminium kan ook volledig gerecycleerd worden. Het is een natuurlijk product dat gewonnen wordt uit erts en dus onze natuurlijke bronnen niet uitput.

Ook op zoek naar een ideale vakman voor het bouwen van jouw carport? Start je zoektocht bij ons: Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk de prijzen van verschillende vakmannen uit jouw regio.