Carport materialen: Glas en Plexiglas

Het mag duidelijk zijn dat de structuur van een carport altijd zal bestaan uit een materiaal dat stevig genoeg is om jaren te blijven staan. Denk dan maar aan hout, metaal of aluminium. Als afwerking heb je natuurlijk wel nog de mogelijkheid om de carport te voorzien van Glas of Plexiglas.

Plexiglas

Plexiglas is een transparante thermoplastische kunststof die ook gekend staat als acrylaat. Het laat ongeveer 90% van het licht door en daarmee laat het zelfs meer licht door dan normaal glas.
Bijkomende voordelen van plexiglas is dat het niet versplintert en lichter is van materiaal dan glas. Daarbij komt echter wel dat het materiaal minder hittebestendig is, gevoeliger is voor krassen en UV-licht kan doorlaten tenzij deze behandeld wordt.

Het is een goedkoper alternatief dan glas en is licht van materiaal waardoor het dus eenvoudiger te plaatsen is. Naast plexiglas zijn er nog andere materialen die lijken als verhard plastic en gebruikt kunnen worden om het dak van je carport te bedekken. Die hebben dan ook hun eigenschappen, maar je kan hier best eens naar informeren bij de vakman die je wenst aan te stellen voor de plaatsing van je carport.

 

Glas

Glas is een relatief zwaar materiaal, maar het zorgt voor een natuurlijke lichtinval. Er zal een stevige draagconstructie nodig zijn waardoor een metalen structuur de meest populaire keuze is. Met metaal is het mogelijk om een unieke vorm en design aan de structuur te geven. De metalen constructie kan eender welke kleur uit het RAL-gamma zijn.

Er zal veelal gebruik worden gemaakt van veiligheidsglas omdat deze steviger zijn en niet zo snel breken. Het glas zelf kan ook gekleurd zijn.
Onderhouden zal wel nodig zijn omdat vuiltjes snel zichtbaar zijn. Eens grondig afkuisen zal dus wel nodig zijn om te vermijden dat het vuil zich teveel vastzet.
Het spreekt voor zich dat een carport uit glas niet de goedkoopste keuze zal zijn, maar je krijgt daar wel iets moois voor in de plaats.

 

Ook op zoek naar een ideale vakman voor het bouwen van een carport? Start je zoektocht bij ons: Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan en ontdek tot 4 verschillende firma’s.