Carport: dakbedekking kiezen

Er zijn ook verschillende soorten dakbedekkingen voor carports, maar dan zal je al een idee moeten hebben wat voor type dak je wenst:

  • Plat dak
  • Koepel (afgerond)
  • Zadeldak

Er zijn heel wat mogelijkheden beschikbaar. De goedkoopste manier is om geen dakbedekking te gebruiken op je carport, maar de meeste mensen kiezen er echter wel voor om een carport met dakbedekking te plaatsen omdat het zorgt voor een beetje beschutting en op die manier je auto extra bescherming kan bieden.

Polycarbonaatplaten zijn heldere platen die licht doorlaten en uv-bestendig zijn. Het is een zeer licht materiaal en moeilijk om te breken. Platen van massief acrylaat zijn een goedkoper hierop en hebben een dikte van minstens 3 mm.
Pvc golfplaten zijn wellicht de bekendste als het op de bedekking van een carport aankomt. Het is ook perfect te gebruiken voor zowel platte als hellende daken. Ze zijn echter niet altijd even mooi en zijn ook gekend als platen die gevoelig zijn aan slijtage en breekbaar zijn. Een alternatief hierop is polyester dat een stuk duurzamer is.

Glas is ook een optie als je graag iets hebt dat natuurlijk licht doorlaat. Daarnaast kunnen er altijd profielplaten in metaal, aluminium, dezelfde dakpannen als het dak van de woning, … gebruikt worden.

Ook op zoek naar een ideale vakman voor het bouwen van een carport? Start je zoektocht bij ons: Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan en ontdek tot 4 verschillende firma’s.