gevel,opnieuw voegen

Gevel opnieuw voegen

Begint het voegwerk van je gevel tekenen van slijtage te vertonen? Dan loont het om je gevel opnieuw te voegen. Zo geef je een frisse uitstraling aan het visitekaartje van je huis en bescherm je jouw buiten- én binnenmuren tegen vocht, vuil en verdere beschadiging. In dit artikel leggen we je alles uit over de voordelen van nieuw voegwerk en hoeveel een gevel opnieuw voegen ongeveer kost.

Ga snel naar:
Hoe gevel opnieuw voegen?
Voordelen buitenmuur opnieuw voegen
Kosten gevel opnieuw voegen
Belangrijke aandachtspunten
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Wanneer je gevel opnieuw voegen?

Nieuw voegwerk is nodig als je voegen scheuren, poreus zijn of loskomen. Ook is het aan te raden wanneer er mossen en algen op de gevel zitten en de voegen donkerder beginnen te ogen als gevolg van vocht en vuil.

Doe je niks aan dit soort problemen? Dan zal de schade enkel toenemen. Voorkom daarom hogere kosten en laat je gevel opnieuw voegen door een gevelwerker. Vind een geschikte vakman in je buurt voor jouw project via onze gratis offerteservice.

gevel,opnieuw voegen

 

Hoe gevel opnieuw voegen?

Nieuw metselwerk is niet alleen van esthetische waarde, een gevel opnieuw voegen doe je ook ter bescherming van je muren. Hoe gaat een vakman te werk? Een overzicht van de stappen:

 

STAP 1 = Gevel reinigen

Een schone gevel staat natuurlijk netjes, maar het maakt het verwijderen van oude voegen ook makkelijker. De benodigde reinigingsmethode is afhankelijk van het type gevel en de ernst van de vervuiling. Zo is zandstralen te gebruiken bij zware vervuiling, maar moet je gevel hier wel bestand tegen zijn. Een vakman geeft je graag advies op maat.

Richtprijs: € 5 – 22 per m²

 

STAP 2 = Voegen uitslijpen of uithakken

Vóór je een gevel opnieuw laat voegen, moet je eerst je oude voegen verwijderen. Dit doet een vakman op 1 van 2 mogelijke manieren. Zo zijn voegen uit te slijpen of uit te hakken. Uitslijpen is vooral geschikt bij harde en smalle voegen en uit te voeren met een speciale slijptol en een snijblad. Uithakken gebeurt daarentegen met een beitel en een hamer, of met een elektrische hakhamer.

Richtprijs: € 33 – 50 per m²

 

STAP 3 = Nieuwe voegen aanbrengen

Na een grondige reiniging en het verwijderen van bestaand voegwerk, is het tijd voor het aanbrengen van nieuwe voegen. Doorgaans heb je de keuze uit verschillende typen voegen. Denk aan platvolle of verdiepte voegen, schaduwvoegen, … Ook zijn knipvoegen en snijvoegen mogelijk, al zijn deze wel een stuk duurder dan andere opties. Tip: let ook op de staat van de gevelstenen zelf.

Richtprijs: € 8 – 16 per m²

 

Meer weten over gevels voegen? Vraag advies aan een vakman!

Een gevel opnieuw voegen is een klus die je best overlaat aan een ervaren gevelwerker. Zo ben je altijd zeker van een correcte uitvoering en kwalitatieve materialen. Wil je ook genieten van gericht advies en prijzen op maat? Vergelijk dan voorstellen van 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice. Start je aanvraag hier.

 

Voordelen buitenmuur opnieuw voegen

Wat zijn alle voordelen van een gevel opnieuw voegen? Hieronder een overzicht met de voornaamste pluspunten:

  • Frisse uitstraling: nieuw voegwerk ziet er fris uit en vormt de basis voor een mooie gevel. Onverzorgde buitenmuren gaan er al snel vies uitzien en zullen geen wonderen verrichten voor de verkoopwaarde van je huis.
  • Verdere schade voorkomen: scheuren of andere beschadigingen in je gevel leiden op termijn tot grotere structurele problemen. Vocht dat in je voegen trekt zal bijvoorbeeld uitzetten als het bevriest en steeds makkelijker in de rest van je muur doorslaan.
  • Verlengde levensduur van je gevel: je gevel kan weer jaren vooruit als je je voegwerk tijdig vernieuwt. Ook voorkom je zo een grotere, duurdere gevelrenovatie.

 

Kosten gevel opnieuw voegen

De kosten voor een gevel opnieuw voegen variëren per project en zijn afhankelijk van 3 belangrijke onderdelen: het reinigen van de gevel, het bestaande voegwerk verwijderen en het aanbrengen van nieuwe voegen. Wat kost een gevel opnieuw voegen aan het einde van de streep? Hieronder een overzicht met richtprijzen:

 

Type gevelwerkMethodeGemiddelde prijs
Gevelreiniging€ 5 - 22 per m²
Oude voegen verwijderenVoegen uithakken€ 33 - 42 per m²
Voegen uitslijpen€ 35 - 50 per m²
Gevelstenen vervangen€ 10 - 12 per steen
Gevel opnieuw voegenPlatvolle voegen€ 8 - 12 per m²
Platvol borstelwerk€ 8 - 12 per m²
Verdiepte voegen€ 8 - 12 per m²
Schaduwvoegen€ 11 - 16 per m²
Knipvoegen€ 60 - 110 per m²
Snijvoegen€ 60 - 110 per m²

 

LET OP: dit zijn enkel richtprijzen. De kosten zijn niet alleen afhankelijk van de gekozen werkzaamheden, maar verschillen ook van gevelwerker tot gevelwerker. Vergelijk vrijblijvend vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice.

 

Belangrijke aandachtspunten

Waar moet je op letten als je een voorgevel opnieuw laat voegen? De belangrijkste aandachtspunten op een rij:

  • Gevel impregneren: na het aanbrengen van nieuw voegwerk is het ook mogelijk om je gevel te beschermen met een waterafstotend impregneermiddel. Zo ga je doorslaand vocht en nieuwe lagen vuil doeltreffend tegen. Laat je je gevel om de 10 jaar impregneren? Dan hoef je jouw gevel ook niet meer te laten reinigen.
  • Typen voegmortels: naast meerdere soorten voegen heb je ook nog meerdere opties qua voegmortel zélf. Zo is de hardheid van de voegen af te stellen door te spelen met de verhouding tussen het gebruikte zand, kalk en cement.
  • Kleur van voegen: voegen zijn ook beschikbaar in verschillende kleuren. Zo kan je jouw gevel helemaal afstemmen op de rest van je huis.
  • Voegen uitslijpen of uithakken: wat is nu beter: voegen uitslijpen of uithakken? Uitslijpen is wat sneller en preciezer, maar wel duurder en zorgt ook voor veel stof. Uithakken duurt daarentegen wat langer, maar is goedkoper.

 

Voorgevel opnieuw voegen = offertes vergelijken

Is het tijd voor nieuw voegwerk? Dan is de volgende stap offertes vergelijken. Zo geniet je namelijk van gericht advies, prijzen op maat en een correcte uitvoering. Kom in contact met 2 à 3 gevelwerkers actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice.