Steenstrips voor buiten

Hoewel ze ook voor binnentoepassingen mogelijk zijn, worden steenstrips vooral buiten gebruikt. Steenstrips zijn dan ook een goede oplossing bij gevelrenovatie of als afwerking van tuinhuisjes, poolhouses, tuinmuren of sokkels. Steenstrips voor buiten zijn mogelijk in verschillende materialen en zijn makkelijk en snel te plaatsen. Alles over de voordelen, prijzen en mogelijkheden van steenstrips buiten lees je hier.

Ga snel naar: PlaatsingPrijzenVoordelen

 

Wat zijn steenstrips voor buiten?

Steenstrips voor buiten zijn een dunne gevelbekleding. Je kan steenstrips het best vergelijken met bakstenen met een dikte die varieert van 2 tot 5cm. Hoewel de gewone bakstenen uitstraling het populairst is, zijn steenstrips ook mogelijk in andere materialen zoals kunststof, leisteen, beton, keramische tegels, natuursteen, graniet, …

 

Mogelijke toepassingen

Buiten kan je steenstrips op verschillende manieren toepassen. Als bekleding van een tuinhuis, als afwerking van een poolhouse, … Ook als de gevel van jouw woning niet meer in optimale staat is, is gevelrenovatie met steenstrips een handige manier van renoveren. Door een nieuwe gevelbekleding met steenstrips krijgt jouw huis weer een volledig nieuwe look. Natuurlijk komt dit ook ten goede aan de staat van het hele huis.

 

Steenstrips buiten aanbrengen

Steenstrips op een buitenmuur aanbrengen verloopt volgens een vast stappenplan:

 

Stap 1: Ondergrond voorbereiden

Het is van belang dat je een schone en vlakke ondergrond hebt om de steenstrips op aan te brengen. Vaak is een gevelreiniging nodig. Let op, het is belangrijk dat de juiste gevelreinigingsmethode wordt toegepast om schade aan de gevel te voorkomen. Een vakman kan jou precies adviseren over welke methode het meest geschikt is voor jouw ondergrond. Ook barsten, scheuren of andere schade aan de buitenmuur moeten hersteld worden vóór het aanbrengen van de steenstrips. Ontvang hier vrijblijvend offertes voor een herstelling of reiniging van jouw gevel.

 

Stap 2: Grondlaag aanbrengen

Het is mogelijk om steenstrips voor buiten op een houten ondergrond (bijvoorbeeld op een tuinhuisje of poolhouse) te plaatsen. Het dan wel van belang dat de ondergrond behandeld wordt met een primer. Hout neemt namelijk makkelijk vocht op. Een primer voorkomt dat het hout minder vocht opneemt en gaat rotten en zorgt ervoor dat de lijm beter hecht.

 

Stap 3: Steenstrips inlijmen

Als alle voorbereidende werkzaamheden zijn uitgevoerd, worden de steenstrips ingelijmd. Sommige aannemers werken met maatprofielen waarmee precies bepaald kan worden waar de steenstrips moeten komen. Vervolgens worden de steenstrips vastgelijmd.

 

Stap 4: Steenstrips voegen (of niet)

Als alle steenstrips geplaatst zijn kan de gevel gevoegd worden. Er wordt dan voegmortel toegevoegd om een voeg te creëren. Het voegen is niet verplicht, maar om een echte bakstenen look te krijgen kan dat wel gewenst zijn. Sommige steenstrips komen dan weer mooier uit als ze niet gevoegd worden.

 

 

Tip: Steenstrips buiten plaatsen vraagt handigheid en kennis. Je doet er daarom goed aan een vakman in te schakelen. Deze heeft de nodige kennis en ervaring om de werken tot een goed einde te brengen. Zo ben jij verzekerd bent van een mooi resultaat en kwaliteit op lange termijn. Vraag vrijblijvend offertes aan bij gespecialiseerde gevelwerkers via de offertepagina.

 

steenstrips voor buiten

 

Steenstrips buitenmuur: Prijzen

Wil je jouw tuinhuis, poolhouse, … met steenstrips bekleden of een gevelrenovatie met steenstrips laten uitvoeren, dan wil je natuurlijk ook weten wat de kosten zijn.

Steenstrips voor buiten zijn gemiddeld 20 tot 25% duurder dan een gewone baksteen. De prijs van een hoeksteen is nog iets duurder (25 tot 30%).

Verder hebben verschillende factoren een invloed op de prijs. De te bekleden oppervlakte bijvoorbeeld speelt belangrijke rol. Hoe groter de oppervlakte, hoe hoger de prijs. Ook de bereikbaarheid van de te bekleden oppervlakte en eventuele herstellingswerkzaamheden spelen een rol. Ten slotte moet je ook rekening houden met eventuele voorrij- en materiaalkosten. Of je de steenstrips al dan niet combineert met muurisolatie heeft ook een invloed op de prijs:

– Gemiddelde prijs steenstrips voor buiten zonder isolatie: €150 à €200/m2 (incl. btw en arbeidskosten)
– Gemiddelde prijs steenstrips voor buiten + isolatie: €200 à €250/m2 (incl. btw en arbeidskosten)
» Vraag gratis offertes op maat aan via de offertepagina.

 

Voordelen van steenstrips buiten

Steenstrips aan de buitenmuur bieden heel wat interessante voordelen. Hieronder de belangrijkste:

1. Grote keuze

Als een vakman steenstrips plaatst aan de buitenmuur heb je keuze uit een groot assortiment. Steenstrips zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei kleuren en texturen en ook in verschillende materialen.

De keuze voor steenstrips voor buiten is vooral afhankelijk van de toepassing ervan. Een gevel bekleden gebeurt meestal met baksteenachtige steenstrips. Voor poolhouses of tuinhuisjes zijn steenstrips in leisteen of een andere natuursteen dan weer populair omwille van de elegante uitstraling.

 

2. Behoud van karakter

Een voordeel van bakstenen steenstrips aan de buitengevel is dat het karakter van de woning behouden blijft. Steenstrips voor buiten zijn gemaakt van (verzaagde) bakstenen. Hierdoor is er nauwelijks verschil te zien tussen een gevel met steenstrips of een gevel uit bakstenen.

 

3. Eenvoudige en snelle plaatsing

Steenstrips voor buiten zijn licht van gewicht, eenvoudig te hanteren en gemakkelijk te bewerken. De vakman die de steenstrips plaatst kan daardoor snel te werk gaan. Dat scheelt in uurloon en dus ook in je portemonnee.

 

4. Weinig ruimteverlies

Steenstrips buiten gebruiken is interessant gezien de beperkte dikte. De steenstrips zijn tussen de 2 en 5cm dik. Daardoor wordt de gevel nauwelijks dikker en kan je hem renoveren met een minimum aan ruimteverlies.

 

5. Kwaliteit

De kwaliteit van steenstrips voor buiten is dezelfde als die van een gewone baksteen. Ze zijn namelijk
uit dezelfde baksteen gemaakt. Steenstrips zijn dus net zo stevig en vorstbestendig als een
gevelsteen.

 

 

Het plaatsen van steenstrips voor buiten kan je het beste aan een vakman overlaten. Je krijgt dan altijd een goed advies over het type steenstrips. Een professional heeft ook de juiste kennis en ervaring om de gevelbekleding met steenstrips snel en vakkundig aan te brengen. Daarnaast krijg je garantie op de werkzaamheden en kan je bij problemen altijd op hem terugvallen. Vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende vakmannen via de offertepagina