beste waterverzachter

Waterverzachter kopen

Leidingwater dat niet behandeld wordt bevat kalk. Deze kalk zet zich af op uw leidingen, kranen en elektrische toestellen die water verbruiken zoals vaatwassers en strijkijzers. Daardoor vermindert de werking, de efficiëntie en levensduur van deze toestellen. Een waterverzachter verhelpt deze problemen en levert je nog tal van extra bijkomende voordelen. Waterverzachter kopen? Info en prijzen vind je hier.

Waterverzachter kopen? Ontvang hier tot 3 offertes op maat van erkende installateurs.

 

Soorten waterverzachters

Grosso modo worden waterverzachters opgedeeld in twee groepen: mechanisch of elektronisch.

Mechanische waterverzachter: mechanische of hydraulische waterverzachters werken op waterdruk. Dit betekent dat er geen bijkomende verbruikskosten zijn. Het regeneratieproces vindt plaats nadat er een bepaald volume water is verbruikt (volumegestuurd) of nadat een bepaalde tijdsperiode is verstreken (tijdgestuurd). Een mechanische waterverzachter heeft weinig onderhoud nodig.

–> Prijs: Vanaf € 700

 

Elektronische waterverzachter: waterverzachter met een elektronisch besturingssysteem. Voorzien van meerdere programma’s waardoor de spoelingen afgestemd worden op het waterverbruik. Een elektronische waterverzachter brengt wel bijkomende elektriciteits- en onderhoudskosten met zich mee. Schade aan de elektronische onderdelen kan voor hoge onderhoudskosten zorgen.

–> Prijs: Vanaf € 900

 

Conclusie: een mechanische waterverzachter is goedkoper en vergt minder onderhoud dan een elektronische waterverzachter, maar is veel minder flexibel. De aankoopprijs van een elektronische waterverzachter is dan wel hoger, maar die recupereer je door onnodige spoelingen te vermijden dankzij de vele tijdsprogramma’s. Dat bespaart je heel wat elektriciteit en zout (dat nodig is om te spoelen).

Voor een gezin van vier personen met een gemiddeld waterverbruik ligt de prijs van een waterverzachter tussen 1.000 en 2.000 euro (incl. installatiekosten). Geïnteresseerd in een waterverzachter? Maak dan gebruik van onze gratis offertedienst. Je ontvangt er vrijblijvend prijsvoorstellen op maat bij professionele installateurs van waterverzachters. Klik hier om offertes op maat te ontvangen.

 

Waarom is een waterverzachter voordelig?

Met een waterverzachter bespaar je op je energiefactuur. Bovendien is het een milieuvriendelijke manier om om te gaan met water. Omdat je minder zeep en detergenten verbruikt wordt het water minder vervuild. Ook flessenwater heb je niet meer nodig en je huishoudtoestellen gaan langer mee.

  • 20% minder energiekosten
  • Minder gebruik van zeep- en kuisproducten
  • Huishoudtoestellen gaan langer mee
  • Geen flessenwater meer nodig

 

Heb ik een waterverzachter nodig?

Dat hangt af van de waterhardheid en de regio waar je woont. De waterhardheid is immers niet overal hetzelfde. Hoe harder het water, hoe meer kalk er aanwezig is en hoe voordeliger een waterverzachter is.

Je kan de hardheid van het water in jouw stad of gemeente terugvinden op de site van je drinkwaterbedrijf. Hier vind je alvast de indeling volgens de waterhardheid, die in België doorgaans in Franse graden wordt uitgedrukt:

0 – 7 fH: zeer zacht
7 – 15 fH: zacht
15 – 30 fH: gemiddeld
30 – 45 fH: hard
> 45 fH: zeer hard

Vanaf een waterhardheid van 25 fH is het toch aangeraden om een waterverzachter te kopen. Ontvang hier een prijsvoorstel op maat voor jouw situatie.

Waterverzachter kopen